طرز تهیه خورش مرغ خوشمزه رستورانی

طرز تهیه خورش مرغ



اموزش مرحله به مرحله طرز تهیه خورش مرغ و آلو و بادمجان مجلسی خوشمزه و ساده اصلی ایرانی



مواد لازم برای ۴ نفر
ران یا سینه مرغ ۴ تکه
هویج ۲ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت خورشت مرغ

مرحله اول

ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس به همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه ای که برای تهیه خورشت در نظر گرفته اید بریزید و خوب تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. در ادامه مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند.

مرحله دوم

در مرحله بعدی قطعات مرغ را که از قبل تمیز کرده اید را به قابلمه اضافه کنید و هر دو سمت مرغ ها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حدود هر سمت قطعات مرغ را باید ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود.

مرحله سوم

پس از اینکه سرخ کردن مرغ ها به پایان رسید هویج ها را به صورت حلقه ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. هویج را هم به مدت یک تا دو دقیقه تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. نکته مهم در مورد رب گوجه فرنگی این است که باید آنرا کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود. ضمنا تفت دادن رب باعث می شود خورش خوش رنگ تر شود.

مرحله چهارم

در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه روی مواد خورش بپاشید سپس ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب با سرعت بیشتری به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا مرغ بپزد. برای پخت مرغ با حرارت ملایم حدود یک تا یک ساعت و نیم زمان لازم است.

مرحله پنجم

اضافه کردن زعفران به این خورش اختیاری است اما ما توصیه می کنیم اگر می خواهید خورش خوش رنگ تر با عطر زعفران داشته باشید زعفران را به خورش اضافه کنید. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت مرغ زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.

مرحله ششم

در حین پختن مرغ سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کنید سپس با سرد بشویید تا نشاسته های آن به طور کامل از بین برود. نشاسته های روی سیب زمینی باعث می شود که طعم سیب زمینی ها خوب نشود ، ضمنا در هنگام سرخ کردن هم باعث چسبیدن سیب زمینی ها به یکدیگر می شود. سیب زمینی را در روغن فراوان سرخ کنید و برای خوشمزه تر شدن سیب زمینی ها می توانید در هنگام سرخ کردن کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی آنها بپاشید. توصیه می کنیم روغن اضافی سیب زمینی ها را با استفاده از دستمال حوله ای یا توری فلزی بگیرید ، اینکار باعث می شود سیب زمینی های ترد تری داشته باشید.

مرحله هفتم

در صورت تمایل می توانید چند عدد گوجه فرنگی هم به همراه سیب زمینی ها سرخ کنید و برای تزیین خورش استفاده کنید. اگر می خواهید خورش غلیظ باشد اجازه دهید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا آب اضافی آن تبخیر شود. البته توصیه می کنیم خورش را بیش از حد غلیظ نکنید که دیگر هیچ آبی درون قابلمه باقی نماند. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا در خورش خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید ، سپس به سلیقه خود به همراه زرشک پلو ، باقالی پلو یا برنج ساده سرو کنید.

نکاتی برای بهتر شدن خورش مرغ

اضافه کردن آلو

خورش مرغ به طور معمول بدون آلو تهیه می شود ، البته اگر شما دوست دارید طعم این خورش را با آلو تجربه کنید می توانید از آلوی برقانی یا آلو بخارا که بهترین نوع آلو برای خورش مرغ هستند استفاده کنید. البته یک نکته مهم را نباید فراموش کنید زیرا درست است که آلو برقانی می تواند خورش را خوشمزه تر کنید اما ممکن است روی رنگ خورش تاثیر منفی بگذارد. نکته دیگر در مورد آلویی که می خواهید در این خورش استفاده کنید این است که حتما از آلوهایی مثل آلو بخارا استفاده کنید که رنگ روشن و طلایی دارند ، زیرا آلوهای سیاه یا تیره مثل آلو برقانی باعث می شوند رنگ خورش تیره تر شود. نکته مهم دیگر در مورد اضافه کردن آلو این است که طعم آلوها با هم متفاوت است و اگر می خواهید به طور مثال خورش را با طعم شیرین تهیه کنید در زمان خرید آلو این نکته را فراموش نکنید.