خواص خرما
خرما که با نام رطب هم شناخته می شود میوه ای شیرین و مقوی است که خواص درمان بسیاری دارد، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات خرما در ادامه با وبلاگ مرد بامرام همراه باشید.
فواید سلامتی خرما، آن را به یکی از بهترین مواد غذایی برای رشد عضلانی تبدیل کرده است. افراد به طرق مختلف خرما مصرف میکنند، مثل مخلوط کردن خمیر آن با شیر، ماست یا همراه با نان و کره برای خوشمزه و سالمتر کردن غذاها. این خمیر هم برای بزرگسالان و هم کودکان بسیار مفید است، مخصوصاً در طول دوران ریکاوری از بیماریها.
خرما از میوه های مغذی و بسیار مفید است که طعم شیرین دارد و از درخت نخل به دست می آید. خرما معمولا به دو صورت خرما تازه و خشک قابل استفاده می باشد. درخت خرما حدود 4 تا 6 متر ارتفاع دارد.
مصرف شیره خرما به جای مربا که قند بالایی دارد، علاوه بر رساندن انرژی زیاد به بدن، به دلیل داشتن قند طبیعی ضرر ندارد و افراد را چاق هم نمیکند. بیماران دیابتی میتوانند از قند، عسل و کنجد خرما (که سفتتر از عسل خرما و نرمتر از شیره خرماست) استفاده کنند، در ضمن با عسل خرما میتوان در تابستان شربتهای بسیار خوشمزه و مقوی درست کرد.
تفاوت خرما و رطب
برخلاف باور عموم، خرما با رطب تفاوت دارد. هر دو میوه درخت نخل هستند. بعد از این که میوه درخت نخل (خرما خارک) بر اثر نور خورشید تیره و آبدار شد به رطب تبدیل می شود.
در صورتی که رطب حدود 20 روز در مناطق گرمسیر روی درخت نخل باقی بماند تا به حالت نیمه خشک دربیاید به خرما تبدیل می شود.
خرما دارای مواد مغذی فراوانی می باشد و از جمله مواد غذایی اصلی در سفره سحر و افطار مسلمانان در ماه رمضان محسوب می شود. مقدار مواد و ترکیبات موجود در خرما به شرح زیر می باشد:
کالری: 277 کیلو
کربوهیدرات: 74.97 گرم
پروتئین: 1.81 گرم
چربی کل: 0.15 گرم
کلسترول: 0
فیبر: 6.7 گرم
فولات: 15 میکروگرم
ویتامین K: به مقدار 2.7 میکروگرم
پتاسیم: 700 میلی گرم
کلسیم: 64 میلی گرم
آهن: 0.9 میلی گرم
خاصیت های خرما
جوان سازی پوست صورت
یکی از دلایلی که خرما برای از بین بردن چین و چروک های پوست استفاده می شود این است که این میوه دارای مقادیر مناسبی از ویتامین C و ویتامین D می باشد که به همین دلیل می تواند باعث کاهش یافتن چین و چروک های روی پوست شود.
علاوه بر این نتیجه تحقیقات نشان داده است که هسته خرما هم دارای انواع فیتوهورمون می باشد که همین هورمون های گیاهی می توانند به جوان سازی پوست کمک کنند و روند پیری زودرس پوست را به تعویق بیندازند.
مناسب برای بدنسازی
ورزشکارهایی های که ورزش های سنگین انجام می دهند به دلیل صرف انرژی زیاد به مواد غذایی نیاز دارند که انرژی کافی را در بدن جایگزین کند. خرما به دلیل وجود قندهای طبیعی مثل فروکتوز و گلوکز یک گزینه مناسب برای فراهم کردن انرژی بدن است.
علاوه بر این در ورزش های سنگین مثل بدنسازی و پرورش اندام شما به مواد غذایی نیازمند هستید که روند ساخت و تقویت عضلات را تسریع کنند. خرما به دلیل وجود منبع غنی کربوهیدرات می تواند یک گزینه مناسب برای ورزشکاران باشد.
قوای جنسی مردان
خرما خواص زیادی برای درمان مشکلات جنسی مردان دارد، نتیجه تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف خرما می تواند اختلالات جنسی را درمان کند. ضمن اینکه فلاونوئید ها یا همان ترکیبات شیمیایی گیاهی موجود در خرما به افزایش تعداد اسپرم ها و درمان ناباروری در مردان نیز کمک می کند.
در طب سنتی برای درمان ناباروری معجونی از خرما، شیر و عسل توصیه می شود. برای تهیه این معجون طبیعی شیر بز را بجوشانید سپس یک عدد خرما را له کنید و به همراه نصف قاشق غذاخوری عسل طبیعی به شیر اضافه کنید. پس از اینکه شیر خنک شد آنرا میل کنید.
درمان میگرن
جالب است بدانید که مصرف خرما می تواند به درمان سردردهای شدید و مزمن مثل میگرن کمک کند. خرما دارای مقادیر بسیار زیادی از ویتامین های گروه B می باشد و به همین دلیل می تواند به تسکین یافتن سردردهای میگرنی کمک کند.
درمان سرماخوردگی و گلودرد
برای درمان بیماری های مثل سرماخوردگی، گلو درد و تب هم می توانید از خرما استفاده کنید. برای این منظور یک کاسه شیر را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید، سپس ۵ عدد خرما به کاسه شیر اضافه کنید و آنرا از روی حرارت بردارید. پس از اینکه شیر خنک شد آنرا میل کنید.
سلامت کبد
یکی از خاصیت های مهم خرما این است که می تواند به سلامت و محافظت از کبد کمک شایانی کند. مصرف مرتب و صحیح خرما در یک رژیم غذایی سالم می تواند باعث پیشگیری از بیماری های شایع کبدی مثل کبد چرب شود.
علاوه بر این مصرف خرما باعث می شود روند سم زدایی کبد سریعتر انجام شود. توصیه می شود برای گرفتن بهترین نتیجه تعدادی خرما را از شب تا صبح داخل یک لیوان آب جوشیده شده قرار دهید و صبح عصاره آن را میل کنید.
کاهش چربی خون
نتیجه مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد که خرما به دلیل اینکه دارای مقادیر سرشاری از فیبر و انواع آنتی اکسیدان ها می باشد می تواند به کاهش یافتن سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالا خون کمک شایانی کند.
سلامت دستگاه گوارش
خرما از میوه هایی می باشد که اگر در یک رژیم غذایی صحیح قرار بگیرد، خاصیت های بسیار زیادی برای سلامتی دستگاه گوارش دارد. مصرف خرما برای درمان زخم معده، تقویت باکتری های مفید موجود در معده و سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.
زیان های خرما
ایجاد آلرژی و حساسیت
اگر با مصرف خوراکی یا موضعی خرما دچار واکنش های آلرژیک مثل تورم زبان، خارش و قرمز شدن چشم ها شدید شما به خرما حساسیت دارید و باید از مصرف خرما صرف نظر کنید یا با مشورت یک متخصص تغذیه خرما مصرف کنید.
مخلوط خرما و شیر علاوه بر تمام خواصی که در بالا ذکر کردیم، منبع عالی کلسیم محسوب می شود و برای تقویت و رشد استخوان ها و حفظ سلامت عمومی بدن مفید است.