طرز تهیه کباب تابه ای ساده و مجلسی

طرز تهیه کباب تابه ای ساده و مجلسی

فوت و فن کباب تابه ای علت سفت شدن کباب تابه ای طرز تهیه کباب تابه ای دونفره مجلسی لبنانی زعفرانی رژیمی رزا منتظمی xvc jidi fhf jhfi hd

کباب تابه ای نوعی کباب خانگی محبوب و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از آشپزخانه های منازل وارد منوی رستوران های بزرگ شده است. کباب تابه ای از غذاهای خوشمزه ای محسوب می شود که علاوه بر اینکه می توانیم از ان به عنوان یک غذای ساده برای شام یا ناهار استفاده کنیم، می توانیم از کباب تابه ای به عنوان یک غذای مجلسی و دوست داشتنی نیز استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وبلاگ مرد بامرام همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی ۲ عدد متوسط
  • آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت کباب تابه ای

مرحله اول

ابتدا پیازها را پوست گرفته و می شوییم سپس با دندانه متوسط رنده ، رنده می کنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به کاسه حاوی پیاز اضافه کرده و مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم.

مرحله دوم

مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند سپس مانند کباب کوبیده چند دقیقه مواد را ورز می دهیم تا منسجم شوند. اگر فرصت کافی دارید بگذارید مایه کباب حدود یک ساعت در یخچال بماند تا در پایان کباب بهتری داشته باشید ، البته اگر فرصت ندارید می توانید این مرحله را حذف کنید.

مرحله سوم

پس از اینکه مایه کباب را از یخچال خارج کردیم یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و با کمی روغن انرا چرب می کنیم. در ادامه مایه کباب را کف تابه می ریزیم و آنرا صاف می کنیم به صورتی که قظر کباب در تمام قسمت های تابه یکسان باشد.

مرحله چهارم

پس از اینکه کباب خودش را گرفت آنرا به صورت دلخواه برش می زنیم ( برای زیبایی بیشتری می توانید مانند کباب کوبیده به صورت طولی کباب را برش بزنید ) سپس کباب را بر می گردانیم تا سمت دیگر کباب نیز پخته شود.

مرحله پنجم

در این مرحله تقریبا پخت کباب به پایان می رسد و باید سس کباب را اماده کنیم. برای این منظور رب گوجه فرنگی را در یک تابه جداگانه خوب تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود. این کار باعث می شود سس خوشرنگ تر و خوشمزه تری داشته باشیم.

مرحله ششم

البته باید مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید زیرا سس کباب را بدمزه و کمی تلخ می کند. پس از اینکه سس گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم نصف فنجان آب به همراه زعفران دم کرده ، کمی آبلیمو و فلفل سیاه آن اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم تا مواد سس یکدست شوند.

مرحله هفتم

پس از اینکه دو طرف کباب سرخ شد سس را به تابه حاوی کباب اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا سس به خورد کباب برود. در همین مرحله گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کرده و کنار تابه می چینیم تا زمان اماده شدن کباب گوجه فرنگی ها نیز بپزند.

مرحله هشتم

استفاده از سیب زمینی سرخ کرده در کنار کباب تابه ای اختیاری است. در صورتی که تمایل سیب زمینی ها پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید سپس در روغن سرخ کنید. در اخر پس از اینکه کباب اماده شد انرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوجه فرنگی ها و سیب زمینی سرخ کرده تزیین می کنیم.

how to make kabab tabei , pan kabab , kabab tabei javad javadi , kabab tabei calories , kabab tabei tomato paste

دستور دوم : طرز تهیه کباب تابه‌ای متفاوت

مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • جعفری یک دسته کوچک
  • فلفل چهار عدد
  • پیاز سفید و قرمز ۲ تا ۳ عدد
  • سیر یک حبه
  • گوجه دو عدد برای روی کباب
  • بادمجان یک عدد برای زیر کباب
  • فلفل پول بیبر ادویه مخصوص ترکی به مقدار لازم
  • فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای اینکه کباب اصالتش رو حفظ کنه باید از گوشت گوسفندی به همراه چربیش و یا دنبه استفاده بشه و تمامی مواد باید با ساطور مخصوص ساطوری بشه، ولی  من از گوشت چرخ شده مخلوط استفاده کردم و مواد رو بدلیل نداشتن ساطور در مخلوط کن ریختم.

جعفری، پیاز، سیر و فلفل‌ها رو بعد از ساطوری یا خرد شدن کامل به گوشتتون اضافه کنید اگر آب داشت کمی آب سبزی‌هارو بگیرید بعد با گوشت مخلوط کنید سپس ادویه‌ها رو اضافه کنید و مواد را  به ترتیب در ظرف قرار بدین.

فر رو از قبل روشن کنید و ظرف رو به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد داخلش قرار بدین.

طبیعتا وقتی چیزی در فر درست میشه بهتره که دائم بهش سر بزنید من هم دائم چک کردم و مواد روی کباب رو جابجا کردم تا بهتر برشته بشه اگر کبابتون آب انداخت بذارید بیشتر در فر بمونه تا کامل آب اون تبخیر شه و یک موضوع دیگه می‌تونید روی گاز هم این کباب تابه‌ای رو درست کنید و ازش لذت ببرید.

مرحله سوم:  کباب تابه ای گیاهی

مواد اصلی

  • سویا ریز ۲ پیمانه
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • آرد نخودچی ۲ قاشق سوپ خوری
  • آرد لپه ۲ قاشق سوپ خوری
  • زردچوبه ۱/۲ قاشق چای خوری
  • پودر سیر ۱/۲ قاشق چای خوری
  • ادویه مخلوط ۱/۲ قاشق چای خوری
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی ۳ عدد
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه

1- ابتدا سویای ریز را همراه با زردچوبه، ادویه و پودر سیر به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید، سپس آن را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌اش خارج شود. سویاها را چرخ کرده و داخل ظرفی بریزید.

2- پیازها را رنده کرده و آبِ آن‌ها را دور بریزید، سپس به سویا اضافه کنید. آرد نخودچی، آرد لپه و مقداری زعفران و نمک هم بریزید. حالا مواد را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. درِ ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید.

3- بعد از زمان ذکرشده فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. ظرف مناسبی را چرب کنید. مایه کباب را به اشکال مختلف قالب بزنید و داخل ظرف بچینید. ظرف را به مدت ۳۵-۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کباب‌ها آماده شود.

4- در این فاصله گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و بگذارید خشک شوند، سپس آن‌ها را به سیخ بکشید و کباب کنید.

5- کباب تابه‌ای را همراه با گوجه‌های کبابی داخل ظرف مورد نظرتان بچینید و همراه با برنج یا نان سرو کنید.

سایر نکات

در این مایه کباب تابه‌ای می‌توانید نصف پیمانه لوبیا قرمز پخته و چرخ شده هم استفاده کنید که طعم و بافت خوبی به کباب شما می‌دهد.

مطالب مرتبط :

منابع :

  • chishi.ir
  • پاپیون
  • آشپزباشی