طرز تهیه ترشی قاشقی یک ترشی ترکیه ای خوشمزه

طرز تهیه ترشی قاشقی

طرز تهیه ترشی قاشقی ترکی ترکیه ای خوشمزه گوجه تخم مرغی

ترشی قاشقی یکی از ترشی های کشور ترکیه است و شباهت زیادی به ترشی مخلوط ما ایرانی ها داردو به این دلیل به این ترشی قاشقی می گویند چون به اندازه کوچک خرد می شود. این ترشی را می توانید به سلیقه خود با سبزیجات مختلفی تهیه کنید. ترشی قاشقی در میان ایرانیان خیلی شناخته شده نیست ولی امروزه با وجود شبکه های اجتماعی و وجود دستورهای آشپزی و ترشیجات ترکیه ای ، خیلی از خانم هی ایرانی به آشپزی ترکیه ای علاقمند شده اند . البته به دلیل اینکه آشپزی ایرانیان به ترکیه ای ها خیلی نزدیک است دلیل این اشتیاق می باشد. یکی دیگر از ترشی های که اموزشش را قبلا در وبلاگ قرار داده ایم را می توانید از طریق این لینک ( طرز تهیه ترشی انبه ) مشاهده نمایید. دوستانی هم که درخواست آموزش کیک بدون فر داده بودند می توانند این اموزش را مطالعه نمایند.

مواد لازم ترشی قاشقی

  • گوجه فرنگی آبدار ۱ کیلوگرم
  • فلفل سبز ۵۰۰ گرم
  • هویج ۱ کیلوگرم
  • خیار ۱ کیلوگرم
  • سیر ۲ بوته
  • جعفری ۱ دسته کوچک
  • سرکه انگور ۲ لیوان
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • جوهر لیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه ترشی قاشقی

مرحله اول

برای تهیه ترشی قاشقی ترکی ابتدا گوجه فرنگی را به همراه فلفل سبز، هویج، خیار و سیر را پس از شستشو به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و داخل یک لگن بزرگ می ریزیم. در ادامه جعفری را خرد می کنیم و اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله سرکه را به همراه شکر، نمک و جوهر لیمو داخل یک ظرف جداگانه با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس به سبزیجات خرد شده اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله سوم

حالا ترشی را داخل ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم، سپس آب باقیمانده از گوجه فرنگی ها را داخل شیشه های می ریزیم به صورتی که سطح آب گوجه فرنگی ها یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی باشد.

مرحله چهارم

در این مرحله روی درب هر شیشه مقداری پلاستیک فریزر قرار می دهیم تا هوا وارد شیشه ها شود، سپس درب شیشه ها را محکم می بندیم و در جای خشک و خنک قرار می دهیم. روز بعد به ترشی ها سر می زنیم.

مرحله پنجم

در صورتی که آب موجود در شیشه ترشی ها کم شده بود مقداری آب جوشیده را با نمک مخلوط می کنیم و روی شیشه های می ریزیم. حدود ۱۴ تا ۲۱ روز زمان نیاز است تا ترشی اماده شوند، پس از اینکه اماده شدند در یخچال نگهداری می کنیم.